Vår historia började som för många andra med en dröm. En dröm om att skapa en gin som blandade klassiska torra härliga enbärs-toner, med fruktiga och blommiga inslag av citrus och skog. Samtidigt som den skulle ge en len och varm eftersmak från att vi späder den med norrländskt kallkällvatten.

Vi bestämde oss också tidigt för att jobba med färska örter, och frukter (helst handplockade av oss själva) så långt det bara var möjligt. En klassisk dry gin i många bemärkelser, men med en speciell touch av vår bild av vad som är unikt för Norrland.

Efter många månader av tester, timmar ute i skogarna runt destilleriet, plockandes tallbarr och björklöv, på platser där vi fortfarande hämtar våra botanicals ibland bara timmarna innan en bränning, så hittade vi tillslut receptet till vår Cold Spring Dry Gin. En gin som representerar vad vi själva älskar mest med just gin, mångsidigheten. Avnjut den ren med en isbit, i en stiff drink, fruktig cocktail eller helt enkelt en underbar klassisk G&T.

Det viktigaste för oss är arvet från skogen, våra Norrländska rötter och inte minst vattnet från vår egen kallkälla. Men på en stark andraplats kommer nått helt annat, gemenskap. Vi är fyra vänner (några av oss familj) i olika delar av livet, vi har känt varandra i mer än 25 år.

Några av oss har varit i varandras liv från födseln. Banden mellan livslång vänskap och familj lyser igenom i vår produkt. Vi tillverkar vår gin med stolthet och dom finaste råvaror, alla moment utför vi för hand bara några meter från Luleälvens strand, strax utanför vår hemstad Boden.

Det är här vi alla växte upp, här går våra rötter djupt och dom lägger till stor del grunden för vårat företag. Vår förhoppning är att smakerna i vår gin ska ge dig en känsla av att sitta i någon av dom vidsträckta skogarna, vid fjällbäcken eller nere vid en av dom tusentals sjöar som Norrland är känt för.

Men mest av allt hoppas vi att du avnjuter den i sällskap av dom som betyder nått i ditt liv, att minnet som skapas står i centrum. För oss handlar det inte bara om gin, utan om Gin&Us.

Välkommen till familjen!

Gin&Us Distillery
//Henrik, Joacim, Tommy och Patrik.